Συμφωνία με την ελβετική SIX Payment Services

07 Aug. 2017

Στην αγορά πληρωμών η G.A.P. Vassilopoulos με την SIX Payment Services (Europe) S.A.
Share this article:
Rate this article:
Category:

Σύγχρονα τερματικά συστήματα και διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμών σε όλη την επικράτεια της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Στην ταχέως αναπτυσσόμενη αγορά πληρωμών, τόσο μέσω καρτών όσο και μέσω διαδικτύου εισέρχεται ο Όμιλος GAP Vassilopoulos προχωρώντας σε στρατηγική συνεργασία με ένα κολοσσό της παγκόσμιας βιομηχανίας των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, την ελβετική SIX Payment Services (Europe) S.A..

Ειδικότερα η G.A.P. Vassilopoulos υπέγραψε συμφωνία για τη γενική αντιπροσώπευση της SIX Payment Services (Europe) S.A. στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ειδικότερα στις χώρες που δραστηριοποιείται σήμερα ο όμιλος, σε Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Ολλανδία, Βέλγιο, Λουξεμβούργο, Γερμανία, Ιρλανδία και Ισραήλ.

Στο πλαίσιο της συνεργασίας ο Όμιλος εταιρειών G.A.P. Vassilopoulos θα προσφέρει σύγχρονα τερματικά συστήματα πληρωμών για συναλλαγές με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες,  καθώς και διαδικτυακή πλατφόρμα πληρωμών.

Η SIX Group
Ο  Όμιλος G.A.P. Vassilopoulos έχει καταφέρει να συνεργαστεί με ένα παίκτη παγκόσμιας εμβέλειας. Η SIX Group, με έδρα στη Ζυρίχη, είναι ο κύριος παροχέας χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών στην Ελβετία. Αποτελεί, θα λέγαμε, τη ραχοκοκαλιά του ελβετικού οικονομικού κέντρου. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι προχωρά στην εκκαθάριση των διατραπεζικών  συναλλαγών της Ελβετίας (interbank clearing). Η SIX Group περιλαμβάνει επίσης και το SIX Swiss Exchange, το τρίτο σε μέγεθος χρηματιστήριο της Ευρώπης, με την αξία της αγοράς  να υπερβαίνει τα 1 τρις δις. ελβετικά φράγκα.

Η SIX Group προσφέρει υπηρεσίες, σε παγκόσμια κλίμακα, στους τομείς των συναλλαγών ασφάλειας, εκκαθαρίσεων και διακανονισμών καθώς και υπηρεσίες χρηματοοικονομικής ενημέρωσης και πράξεων πληρωμών. Η SIX Payment Services αποτελεί έναν αξιόπιστο εταίρο καθώς με τη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας είναι σε θέση να διασφαλίζει τη ροή των πληροφοριών και των κεφαλαίων μεταξύ των τραπεζών, των εμπόρων, των επενδυτών και των παροχέων υπηρεσιών.

Ιδιοκτήτης της SIX Group είναι περίπου 130 εθνικές και διεθνείς τράπεζες της Ελβετίας, οι οποίες είναι ταυτόχρονα ιδιοκτήτες και -μαζί με άλλα χρηματοοικονομικά ιδρύματα- χρήστες των υπηρεσιών που προσφέρει η SIX.
 
Τι θα προσφέρει η SIX Payment Services – G.A.P.
Οι Υπηρεσίες Πληρωμών της SIX Payment Services και της G.A.P. θα προσφέρουν σε τράπεζες και εμπόρους, ασφαλείς και καινοτόμες λύσεις για πληρωμές άνευ μετρητών. Ειδικότερα, θα προσφέρουν συνολικές και κατά παραγγελία λύσεις για συναλλαγές πληρωμών άνευ μετρητών στα σημεία πώλησης (αποδοχή καρτών, επεξεργασία πληρωμών, υποδομές και υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας), που καλύπτουν κάθε σημείο επαφής του πελάτη συμπεριλαμβανομένων κινητών τηλεφώνων, διαδυκτίου, τηλεφωνικών κέντρων, εργασιών πρόσωπο με πρόσωπο.

Επίσης, θα προσφέρουν παγκοσμίως ευέλικτες λύσεις ηλεκτρονικού εμπορίου για κάθε είδος κατάστημα.
 
Με μια ματιά
-Η SIX  επεξεργάζεται καθημερινά 10 εκατομμύρια συναλλαγές καρτών. Συνολικά, για το 2016, η SIX επεξεργάστηκε περίπου 3.6 δισεκατομμύρια συναλλαγές στον τομέα των καρτών.
-Οι πελάτες έχουν τη δυνατότητα να κάνουν πληρωμές άνευ μετρητών σε ένα από τα περισσότερα από 239.000 τερματικά που διαχειρίζεται η SIX.
-Εχει αξιολόγηση ΑΑ για έβδομο συναπτό έτος από την Standard & Poor's.
-15 δισεκατομμύρια Ελβετικά φράγκα είναι η ημερήσια ροή των κεφαλαίων των ενδοτραπεζικών πληρωμών μέσω του euroSIC (Swiss Interbank Clearing).
-Η SIX έχει Ελβετική τραπεζική άδεια λειτουργίας και θεωρείται συστημικά σημαντική. Η λειτουργία της επιβλέπεται από την Εποπτική Αρχή της Χρηματοπιστωτικής Αγοράς της Ελβετίας (FINMA), καθώς και από την Εθνική Τράπεζα της Ελβετίας (SNB).
-Καθημερινά διαχειρίζεται 207 εκατομμύρια Ελβετικά φράγκα σε συναλλαγές πιστωτικών και χρεωστικών καρτών.
-Δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 33 χώρες.
-Η διαχείριση κινδύνων πληρωμών της SIX (PRISMA) προσφέρει μια ευρεία γκάμα λύσεων και υπηρεσιών για να βοηθάει εκδότες, παραλήπτες και εμπόρους να διαχειρίζονται τους κινδύνους απάτης.
-Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η SIX Group διατηρεί και διαχειρίζεται περισσότερα από 14.000 σημεία αυτόματα μηχανήματα ανάληψης μετρητών (ΑΤΜ). 

Source:
GAP
 

 
  20 Strovolos Ave. 2011, 
  Nicosia, Cyprus

 

 
   +357 22710000
 

 
  info@gapgroup.com
 

 
   +357 22514081
 

Follow us: